Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Μικρά διαμερίσματα πόλης που θα ερωτευτείς

Δες πως αυτά τα μικρά διαμερίσματα κατόρθωσαν να μετατρέψουν το μικρό τους μέγεθος σε πλεονέκτημα.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι περισσότερα άτομα κατοικούν στις πόλεις, παρά στην επαρχία. Κάτι τέτοιο, δημιούργησε την ανάγκη στους αρχιτέκτονες και στους κάτοικους να σχεδιάσουν μικρές κατοικίες που να τις χαρακτηρίζει η πρακτικότητα και μια κάποια άνεση. Επειδή δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτό το μάταιο κόσμο, συγκεντρώσαμε 3+1 μικρά διαμερίσματα ανά τον κόσμο για να εμπνευστείς, και να αναπροσαρμόσεις το δικό σου.
Διαμέρισμα στο Camden, στο Λονδίνο. Όσο σημαντικά και να είναι τα κρεβάτια καταλαμβάνουν ένα σημαντικό χώρο στο σπίτι, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα σε περίπτωση που έχεις ένα μικρό σπίτι. Ένας κάτοικος στο Camden, κατάφερε να το επιλύσει, με το να στηρίξει το κρεβάτι από το ταβάνι. Το αποτέλεσμα σίγουρα κόβει την ανάσα.

Διαμέρισμα στη Villa Piedad, στην Ισπανία. Επρόκειτο για δύο οικογενειακά οικήματα της δεκαετίας του 1950, τα οποία στη συνέχεια διακρίθηκαν σε 8 μικρά διαμερίσματα. Ευτυχώς η αρχιτέκτονας, Marta Badiola σκαρφίστηκε πρωτοποριακές ιδέες, όταν μετακόμισε στο δικό της λιλιπούτειο σπίτι ρίχνοντας οποιοδήποτε τοίχο χαρίζοντας της έτσι ένα έξτρα υπνοδωμάτιο.

Ένα studio στο Tel Aviv. Αποτελεί τη μικρότερη κατοικία στη λίστα. Σχεδιαστική από τον Ισραηλινό αρχιτέκτονα Ranaan Stern ο οποίος δημιούργησε ένα πρωτοποριακό σύστημα αποθήκευσης το οποίο περιλαμβάνει και την αποθήκευση ενός κρεβατιού. Το μόνο αρνητικό είναι ότι το εν λόγω studio δε διαθέτει το δικό του μπάνιο.

Διαμέρισμα στην Πολωνία. Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Μια υπέροχη σκάλα κοσμεί το διαμέρισμα η οποία λειτουργεί και ως βιβλιοθήκη. Μια τοπική εταιρία, η 3XA δημιούργησαν και έναν ημιώροφο όπου υπάρχει η κουζίνα, το καθιστικό και η τραπεζαρία για να δώσει μια αίσθηση ελευθερίας.

Πηγή:madamefigaro.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: