Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ένα μενού για σμιλεμένο κορμί

Γαλακτοκομικά που συμβάλλουν στην απώλεια λίπους και τροφές για λαμπερό δέρμα πρωταγωνιστούν στη δίαιτα του καλοκαιριού.

Πολλοί από εμάς αποφασίζουμε να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες το καλοκαίρι για να δούμε θετικές αλλαγές στη σιλουέτα μας. Η περίοδος είναι ευνοϊκή για να υιοθετήσουμε ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα και να μείνουμε πιστοί σε αυτό. Άλλωστε όλοι θέλουμε να αδυνατίσουμε για να χωράμε μέσα στα μικροσκοπικά μας ρούχα. Σύμμαχός μας, πέρα από ένα ισορροπημένο μενού, και τα διάφορα σπορ που έχουν την τιμητική τους στη διάρκεια των διακοπών.

Όμως η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο και στην υγεία του δέρματος, γι' αυτό η Πηνελόπη Δουβόγιαννη, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, προτείνει να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, άφθονα υγρά (νερό, τσάι χωρίς ζάχαρη). Επίσης να συμπεριλάβουμε στο διαιτολόγιό μας πηγές βιοτίνης, ψευδαργύρου, σιδήρου, μαγνησίου και βιταμινών Α, C, E, απαραίτητες για υγιή λαμπερά μαλλιά. Το πρόγραμμα που συστήνει η ειδικός περιλαμβάνει αρκετά γαλακτοκομικά, που, σύμφωνα με μελέτες, λόγω του ασβεστίου ευνοούν το αδυνάτισμα.

«Για μεγαλύτερη απώλεια λίπους και για να διατηρήσετε το μεταβολισμό σας σε καλά επίπεδα συνδυάστε τη δίαιτα με αεροβική, όπως περπάτημα/ποδήλατο και ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Η γυμναστική θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά και να μην ξαναπάρετε τα κιλά που θα χάσετε» εξηγεί η ίδια.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υγιή άτομα. Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας απευθυνθείτε σε πτυχιούχο διαιτολόγο.


Δείτε το πρόγραμμα διατροφής ΕΔΩ:elle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: