Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

How to: 6 τρόποι να κάνεις την κυτταρίτιδα αόρατη


Η κυτταρίτιδα είναι ένα δύσκολα αντιμετωπίσιμο σύμπτωμα και αποτελέσμα πολλών πραγμάτων όπως κακής διατροφής, κληρονομικότητας, ανελαστικότητας του δέρματος, κατακράτησης υγρών κ.α.


Τα νέα, όμως, είναι καλά αφού όντως υπάρχουν εύκολοι τρόποι να κάνεις την κυτταρίτιδα λιγότερο εμφανή



Όσο πιο γρήγορα αρχίζεις να τους εφαρμόζεις μάλιστα τόσο πιο σύντομα θα νιώσεις άνετα μέσα στο σέξι μπικίνι σου.
Φρόντισε το μαύρισμά σου
Είναι γεγονός ότι η κυτταρίτιδα είναι λιγότερο ορατή σε πιο σκούρα δέρματα. Αν λοιπόν δεν είσαι από τις τυχερές γυναίκες που έχουν σκουρόχρωμη επιδερμίδα, φρόντισε να μαυρίσεις όσο πιο σύντομα γίνεται.
Γύμνασε τα πόδια σου
Βάλε τα αθλητικά σου και ξεκίνα ένα πρόγραμμα γυμναστικής ειδικό για τους μηρούς και τους γλουτούς. Έτσι, τα πόδια σου θα γίνουν καλλίγραμμα και η κυτταρίτιδα θα εξαφανιστεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Φυσικά μην περιμένεις θαύματα -για να δεις αποτέλεσμα οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται τακτικά και σωστά.
Πες ''ναι'' στο πράσινο τσάι
Ακόμα κι αν δε μπορείς να πίνεις 2 λίτρα νερό την ημέρα υπάρχει λύση -και μάλιστα καλύτερη. Το πράσινο τσάι είναι γνωστό αντιοξειδωτικό ρόφημα που βοηθά στην αποβολή των τοξινών καθώς και στην μείωση της κατακράτησης υγρών. Βάλ' το στην καθημερινή σου διατροφή σήμερα κιόλας!
Πες ''όχι'' στα ροφήματα με ζάχαρη
Η ζάχαρη παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Γι' αυτό θα πρέπει να την αποφύγεις όσο μπορείς. Ακόμα και οι χυμοί φρούτων, όταν είναι του εμπορίου, είναι απαγορευτικοι. Για το λόγο αυτό προτίμησε να τους φτιάχνεις μόνη σου.
Κάνε μασάζ
Ένα από τα πιο διάσημα tips για μείωση της κυτταρίτιδας είναι φυσικά το έντονο μασάζ. Αγόρασε ένα από τα ειδικά αντικείμενα για μασάζ σε μηρούς και γλουτούς, που θα βρεις σε μεγάλα καταστήματα καλλυντικών ή supermarket, και ξεκίνα κυκλικές κινήσεις έχοντας βάλει πρώτα την κρέμα σώματός σου. Το σημαντικό είναι οι κινήσεις να μην είναι χαλαρές -πρέπει να γίνονται με δύναμη. Μην φοβηθείς όταν το δέρμα σου κοκκινήσει, είναι λόγω της υπερεμίας που έχει δημιουργηθεί.
Φτιάξε ένα ειδικό scrub σώματος
Ανάμειξε στιγμιαίο καφέ με ελαιόλαδο και θα έχεις ένα σούπερ αποτελεσματικό scrub σώματος έτοιμο στο λεπτό. Τριψ' το πάνω στην περιοχή που η κυτταρίτιδα είναι έντονη για 15 λεπτά και μετά άφησέ το πάνω στο σημείο αυτό για άλλα 15-20 λεπτά. Εναλλακτικά το λάδι μπορείς να το αντικαταστήσεις με χυμό από γκρέιπφρουτ.
Πηγή:madamefigaro.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια: