Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

How to: Πώς θα πετύχεις βήμα-βήμα το καλοκαιρινό look του YSL

Μάθε  αναλυτικά τα προϊόντα και τις τεχνικές που χρησιμοποίησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Lloyd Simmons, για να δημιουργήσει  το πιο hot make-up look του καλοκαιριού. 


Αυτό το καλοκαίρι, ο Lloyd Simmonds ενδίδει στα σαγηνευτικά μπλε που αγαπούσε ο Yves Saint Laurent. Τα pop χρώματα, οι μοντέρνες αντιθέσεις και το δροσερό γαλάζιο συνδυάζονται με ένα πέπλο ώχρας στα μάτια. Το πορτοκαλί και το φούξια δημιουργούν ένα ζωηρό συνδυασμό στα χείλη και τα μάγουλα και ταιριάζουν τέλεια με το μπλε-πράσινο χρώμα των νυχιών. 

"Όταν σχεδίαζα αυτή τη συλλογή, στο μυαλό μου κυριαρχούσαν όλες οι αποχρώσεις του μπλε που μας περιβάλλουν το καλοκαίρι, όπως το μπλε της κυματιστής θάλασσας που αντανακλά πορτοκαλί και χρυσαφένιες πινελιές τη μαγική ώρα του ηλιοβασιλέματος. Είναι μια πλούσια, έντονη απόχρωση που αναδεικνύει τους θερμούς τόνους του καλοκαιριού και αποπνέει μια ανακουφιστική αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας", δηλώνει ο Simmons.

"Για αυτό το look, υιοθέτησα μια μινιμαλιστική προσέγγιση. Ήθελα να δείξω πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το καθαρό χρώμα, χωρίς αντιθέσεις, σαν μια πνοή υδάτινου χρώματος - ακόμα και όταν χρησιμοποιείται μόνο ένα χρώμα, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και σαγηνευτικό. Για κάθε μακιγιάζ, επιλέγω ένα από τα χρώματα της παλέτας υψηλής ραπτικής. Από τη μία ένα ζεστό χάλκινο πορτοκαλί και από την άλλη ένα υδάτινο μπλε Majorelle. Άπλωσα κάθε χρώμα ξεχωριστά και χρησιμοποίησα ένα φαρδύ πινέλο για να αναμίξω τα χρώματα. Τα μάτια τονίζονται με τη Mascara Volume Effet Faux Cils BABY DOLL. Το χρώμα απλώνεται πανεύκολα στις βλεφαρίδες και δημιουργεί ένα άκρως αισθησιακό αποτέλεσμα. Εναρμόνισα το μακιγιάζ των ματιών με το νέο μας BABY DOLL KISS & BLUSH, απλώνοντας άφθονο προϊόν στα χείλη και μικρή ποσότητα στα μάγουλα. Για το χάλκινο τόνο στα μάτια, χρησιμοποίησα την απόχρωση BABY DOLL KISS & BLUSH N°4 Orange Fougueux για ένα ζεστό, εκπληκτικά καλοκαιρινό χρωματικό συνδυασμό. Για τον ψυχρό, μπλε τόνο στα μάτια, επέλεξα την απόχρωση BABY DOLL KISS & BLUSH N°1 Fuchsia Desinvolte και δημιούργησα έτσι μια αφοπλιστική αντίθεση ανάμεσα σε μια ζεστή και σε μια ψυχρή απόχρωση", εξηγεί ο Simmons.


Πηγή: MadameFigaro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: