Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Hot now: The new nude

Η ομορφιά απλοποιείται φέρνοντας στο προσκήνιο το νέο nude look: τέλεια επιδερμίδα με άψογο, αλλά αόρατο μακιγιάζ.

Η επικρατέστερη τάση στο μακιγιάζ για την Άνοιξη-Καλοκαίρι είναι ο μινιμαλιμός. Στις πασαρέλες (βλ. Balmain, Jil Sander, Alexander Wang) είδαμε σοφιστικέ, φυσικά πρόσωπα που μοιάζουν άβαφα, ενώ στην πραγματικότητα είναι άψογα μακιγιαρισμένα. Η τάση Raw beauty μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά δεν είναι. Το natural μακιγιάζ απαιτεί χρόνο, ίσως περισσότερο από ένα κλασικό μακιγιάζ. Make up, πούδρα και κονσίλερ με ανάλαφρες υφές επιστρατεύονται για να δείχνει το πρόσωπο νεανικό, φρέσκο και άβαφο, ενώ οι αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται είναι σε τόνους μπεζ, ροζ και ροδακινί. Ένα look εμπνευσμένο από τα πρόσωπα του διεθνούς jet set της δεκαετίας του 1970, των boho babes, όπως η Κιμ Μπάσιντζερ, που χαρίζει στο πρόσωπο τη φρεσκάδα μιας γυναίκας που μόλις γύρισε από έναν περίπατο στην εξοχή ή έχει κοιμηθεί πολύ καλά το προηγούμενο βράδυ. Γι' αυτό είναι ένα μακιγιάζ ιδανικό για μεγαλύτερες γυναίκες, αφού τις κάνει να δείχνουν νεότερες.
Βάση μακιγιάζ για λάμψη και σταδιακό μαύρισμα Diorskin Nude Tan του Dior.
Ρουζ Toleriane Teint Rose Dore της La Roche-Posay.
Μονή σκιά Diorshow Fusion Mono Matte No 721 του Dior.
Πούδρα The Powder No 6 Biscuit των Dolce & Gabbana.
Γλυπτική

Σμιλεύοντας και φωτίζοντας σωστά τα ζυγωματικά, δημιουργείς ένα οπτικό τρυκ που τονίζει το σχήμα του προσώπου και αναδεικνύει το περίγραμμά του. Θα το πετύχεις χρησιμοποιώντας δύο primer ή δύο σκιές σε ουδέτερο χρώμα: μία μπεζ ανοιχτό και μία πιο σκούρο, τις οποίες θα απλώσεις κάτω από τα ζυγωματικά αναμειγνύοντας τες με ένα πινέλο για φυσικό αποτέλεσμα. Η ανοιχτή σκιά θα τα φωτίσει και η σκούρα θα αναδείξει το σχήμα τους.

Παλέτα ρουζ της Shiseido.
Ρουζ Toleriane Teint Rose Dore της La Roche-Posay.
Διπλό΄μολύβι για τα φρύδια Le Sourcil Pro της Lancome.

Φρεσκάδα

Απλώνεις αρκετό φον ντε τεν, κόμπακτ ή fluide, σε όλο το πρόσωπο για ομοιομορφία, προσέχοντας το αποτέλεσμα να μην είναι υπερβολικά καλυπτικό. Μόλις τελειώσεις, περνάς από επάνω ένα πινέλο ειδικό για το make-up, ώστε να δείχνει το πρόσωπο φυσικό.

Βάση για λάμψη και λείανση Instant Skin Corrector 5'' της Garnier. Υγρό φον ντε τεν Super Stay Better Skin της Maybelline NY. Υγρό φον ντε τεν για λιπαρές επιδερμίδες Matt Plus της Seventeen.


Φωτοσκιάσεις 

Για να τονίσεις τα μάτια, θα χρειαστείς 4 σκιές σε απαλές μπεζ, καφέ ή ροζ και ροδακινί αποχρώσεις. Τις απλώνεις και με ένα πινέλο διαχέεις τη μία μέσα στην άλλη, ώστε να μην υπάρχουν σκληρές γραμμές. Ολοκληρώνεις με μάσκαρα σε όλο το μήκος των βλεφαρίδων για να τις τονίσεις, δίνοντας έμφαση στο μήκος και στο διαχωρισμό και όχι στον όγκο.


Παλέτα σκιών Perfect Harmony No 114 της Seventeen.
Μολύβι-σκιά Twist Eyeshadow No 11 Ivory της Korres (στα φαρμακεία).
Παλέτα σκιών Les 4 Ombres No 226 της Chanel.
Μολύβι για τα φρύδια The Brow Liner των Dolce & Gabbana.


Τελειότητα

Συνεχίζεις εφαρμόζοντας δύο κονσίλερ: ένα για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές και ένα δεύτερο για τα σημάδια, λίγο πιο κόμπακτ, το οποίο θα απλώσεις με ένα μικρό πινέλο τοπικά για να πετύχεις αποτέλεσμα photoshop.


Κονσίλερ σε μορφή στικ Dermablend της Vichy (στα φαρμακεία).
Πινέλο για σκιές της Avon.
Λάμψη 

Το look ολοκληρώνεται με λίγο bronzer στα μάγουλα για να φαίνεται το πρόσωπο φωτεινό και υγιές ή με ελαφρώς ιριδίζουσα πούδρα για φυσικότητα.


Μπρονζέ πούδρα Bronze Goddess της Estee Lauder.
Expert tips

Η Pat McGrath, Ιnternational Makeup Artist της Max Factor, στο Διεθνές Συνέδριο της Procter & Gamble στη Βαρκελώνη μίλησε για τις τάσεις στο μακιγιάζ και μας έδωσε συμβουλές για το τέλειο Nude Look.
“Το μακιγιάζ είναι ακραία άχρωμο, το αποτέλεσμα όμως είναι φωτεινό, φυσικό, με έμφαση στην έκφραση και λίγες σκιές, χρυσές ή ασημένιες, που με το φως τους δίνουν φωτοσκιάσεις στο πρόσωπο, το οποίο δεν είναι επίπεδο, αλλά σμιλεμένο και πολύ θηλυκό. 
Η επιλογή του φον ντε τεν γίνεται πάντα με βάση τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας: μπεζ για τις ανοιχτόχρωμες, καραμελέ για τις μεσαίες και σοκολατί με terracota για τις πιο σκούρες. 
Τα cat eyes και τα smoky του χειμώνα δεν υπάρχουν πια. Τώρα τα μάτια είναι ελάχιστα βαμμένα και η μάσκαρα σχεδόν ανύπαρκτη και όπου υπάρχει, δεν δίνει υπερβολικό όγκο, αλλά βλεφαρίδες υγιείς, πλούσιες και σχολαστικά διαχωρισμένες.
Το κραγιόν ή το γκλος απλώνεται με το δάχτυλο στα χείλη. 
Το καλοκαίρι, η μπρονζέ πούδρα δίνει φυσικό ηλιοκαμένο look στο πρόσωπο”.


Κρέμα CC της Max Factor. Μάσκαρα για όγκο Miss Manga της L'Oreal Paris. Κραγιόν Naughty Nude της Make up For Ever (Sephora).

Πηγή:MadameFigaro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: